Perník je něco co se u nás doma, jí poměrně často, ale většinou je to perník bez nějakého překvapení.
Občas to chce trochu změnu a proto vám chci dnes ukázat jeden recept na perník, tak trochu jinak.....
Na Hruškový perník si připravíme :
3 větší hrušky
150g čokolády min 70 %
100g cukr krupice
2 lžíce medu
150g másla pokojové teploty
50g hladké mouky
100g mandlové mouky
4 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
1 lžíce perníkového koření
Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
Máslo si vyšleháme s cukrem do bílé pěny a následně postupně zašleháme jedno vejce po druhém a vychladlou ještě tekutou čokoládu a med.
Potom přimícháme mandlovou a hladkou mouku a kypřící prášek spolu s perníkovým kořením. Důkladně promícháme aby směs byla hladká a bez hrudek.
Nalijeme do předem vymazané formy na chlebíček a do těsta zaboříme tři hrušky.
Pečeme na 180 cca 50 min.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Podávat můžeme třeba se zmrzlinou :)
Žádné komentáře:
Okomentovat