neděle 18. března 2018

Bezlepkové piškoty

Tyhle piškotky nám doslova zachránily život, když jsme celá rodina chytli nějakou střevní chřipajznu a fakt nám bylo zle. Ale žaludek si žádal něco k jídlu, a i když mnohem víc se dožadovala Julie a kupované piškoty už prostě došly a nikdo z nás nebyl ve stavu vhodném sednout do auta a dojet nějaké tomu našemu krakenovi koupit.






Jestli čekáte typicky křupavé a sladké piškoty tak to opravdu ne. Jsou měkoučké a jenom mírně slazené a přitom opravdu dobré. Tyto jsou z kukuřičné mouky, ale už se chystám vyzkoušet další variace. Myslím, že super by mohly být i z rýžové mouky a nebo třeba kakaové, by mohly být taky dobré.


Těsto:
4 ks     vejce - žloutky a bílky zvlášť
35 g    kukuřičný škrob
195 g  kukuřičné mouky
1 x      lžíce sody
2 x      lžíce medu
6 x      lžic horké vody
1 ks    rozmačkaného banánu ( nemusí být )




Postup:

Nejdřív si z bílků ušleháme tuhý sníh. Potom si v míse prošleháme žloutky s medem a po lžících opatrně zašleháme horkou vodu a postupně i zbytek surovin. Po částech přidáme vyšlehaný bílkový sníh.
Těsto si přendáme do zdobícího sáčku s kulatou špičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme piškotky. Pečeme při 170 stupních horkovzduch cca 15 min záleží jak moc je chcete vypečené.
Z tohoto množství jsem měla dva plechy piškotů.



Dobrou chuť Klára a Jirka

Žádné komentáře:

Okomentovat