makronky jsou má sdrdeční záležitost můžu je vždy všude a s jakoukoliv náplní a tyto mají neobvyklou nápň ze sušenek oreo které můžete použít i na vrch jako zdobení....
skořápky:
2x 95 g bílků
250g cukru moučka
250 g mandlové mouky
250 g cukru krupice
60 ml vody
do nádoby k robotu si odvažte 95 g bílků měřte co nejpřesněji nedoporučuji dávat víc než 97 g do další misky si odvažte druhých 95 g. V jiné míse si prosejte moučkový cukr a přidejte mandlovou mouku a smíchejte s bílky druhé bílky už na nás čekají v robotu. V rendlíku si svařte vodu s cukrem. Jakmile směs začne bublat vložte teploměr a až se na teploměru objeví 111 stupňů celsia začněte v robotu šlehat bílky až má rozvar v rendlíku 118 stupňů začněte jej pomalu přilévat ke šlehajícím se bílkům a šlehejte až do zchladnutí. Bílky přendejte ke směsi připravené v míse ( mandlová mouka,cukr a bílky) a přidejte potravinářské barvivo v našem případě bílé a směs začněte stěrkou míchat těsto je zamíchané ve chvíli kdy se nám ze stěrky táhne jako stuha. Ihned naplńte cukrářský sáček s indiánkovou špičkou a začneme nanášet na podložku. Ještě před tím si rozpalte troubu na 150 stupňů celsia horkovzduch. Makronky nechte 15 minut odležet na plechu a následně pečeme 15 minut. Makronky sundaváme z podložky až ve chvíli kdy jsou zcela vychladlé.
( recept na skořápky je z knihy sladké bary Stáňa Mutlová)
oreo náplň:
cca 5 rozdrcených sušenek oreo
100g změklé máslo
100g mascarpone
cukr dle chuti
cukr,mascarpone a změklé máslo si vyšleháme v robotu a následně do směsi opatrně zamícháme rozdrcené oreo sušenky. Přendáme do sáčku s indiánkovou špičkou plníme a slepujeme
Žádné komentáře:
Okomentovat