čtvrtek 23. března 2017

Brioche s čokoládou

Poslední dva měsíce bych shrnula jako jeden velký blázinec tři děti ,které si vzájemně nemoci předávají mezi sebou a do toho Julinky rostoucí zoubky, nová podlaha v obýváku atd....prostě blázinec a jako bonus nás teď čekají okna ! A tak abychom to zvládly vše lépe upekla jsem brioche s čokoládou kdo mě zná ví jak moc si potrpím na francouzké deserty a tento je v celku snadný a rychlý
.

Brioche:

20g droždí
250 ml mléka
2 vejce
90g cukru
600g hladké mouky ( já používám pekařskou speciál od nás ze mlýna , ale určitě bych doporučila vyzkoušet babiččinu volbu na kynutá těsta )
100 g másla pokojové teploty


náplň:

50g hořké čokolády
50g smetany ke šlehání

těsto na brioche vytvoříme jednoduše jako každé jiné kynuté těsto. Smícháme vlažné mléko s droždím a lžící cukru a necháme vzejít kvásek. Následně vše přendáme do robotu a mícháme dokud nemáme krásně jemně hladké a pružné těsto kdo má domácí pekárnu tak vše jen nasype do pekárny a zapne program těsto :) PO vymíchání přikryjeme mísu utěrkou a dáme na dvě hodiny na teplé místo vykynout. Mezi tím si připravíme čokoládovou ganache. Přivedeme k varu smetanu odstavíme ze zdroje tepla a nasypeme čokoládu a vymícháme dokud se nám čokoláda plně nerozpustí a neutvoří nám krásně hladkou ganache. Určitě doporučuji tento krok udělat ihned po tom co jste si dali kynout těsto aby ganache nebyla příliš tekutá a stihla trochu ztuhnout.

Potom co nám těsto zdvojnásobí  objem přichází na řadu překládání. Těsto rozřízneme na dva stejně velké díly a jemnými tahy z každého kousku vyválíme dva stejně velké obdelníky Na jeden obdelník namažeme čokoládovou ganache a tu přiklopíme druhým těstem všechny švy po stranách odkud by nám mohla čokoláda vytéct jemně pomocí prstů zaděláme. Teď celý ted obdelník vemem a přeložíme na třetiny. Zaděláme do potravinové folie a uložíme na 30 minut do lednice. Po 30 minutám těsto vyndáme a opět pomocí jemných tahů válečkem vyválíme obdelník. Určitě nedoporučuji jít na těsto zhurta hezky jemně a pomalu uvidíte že se to vyplatí. Následně těsto opět složíme na třetiny a uložíme na 30 min do chladu. celý tento proces zopakujeme ještě jednou. Následně přijde na řadu tvarování to už nechám na vás já si těsto vyválela na obdelník a ten jsem rozdělila na 6 stejných dílů a upletla dva copy, které jsem podhrnula na koncích a uložila do máslem vymazané obdelníkové formy na chleba a necháme ještě dalších 3é min přikryté utěrkou kynout. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 a pečeme přibližně 40 min.





Žádné komentáře:

Okomentovat