Čekají mne hromady papírků po celém bytě, popsané zkoušenými recepty...no prostě ráj.....
Už jenom pro to, že jsem příliš mnoho českých chutných receptů nenašla a těším se na experimenty gluten free....
A tady první gluten free vlaštovka.
Tenhle chlebíček, opravdu vznikl formou pokus omyl a bylo to více méně ve stylu. Tak se koukneme se doma máme a uvidíme co s toho vyleze.
Budete se divit je, ale fakt moc dobrý, protože do nejmladší to spadlo rychleji než klasický chleba.
Těsto:
3 ks zralé až přezrálé banány80 g medu
150g arašídového másla ( určitě je lepší domácí bez čehokoliv navíc přidávaného )
3 ks vejce
50 g alpro soya jogurtu
150 g pohankové mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
na vrch na ozdobu jeden banán podélně rozkrojený
a hrstí jáhlových lupínků posypeme vrch chlebíku než ho vložíme do trouby
Postup:
Moc jsem se s tím nemazala, vše jsem odvážila do mísy a pak tyčovým mixérem rozmixovala na hladkou kaši. Následné jsem směs nalila do pečícím papírem vyložené formy na chlebíček, nahoru položila banán a posypala lupínky.Pekla jsem na 170 stupňů horkovzduch, cca za 50 min doporučuji špejlový test ( špejli zapíchneme do prostředka chlebíčku a po vytažení by měla být špejle suchá )
Přeji všem dobrou chuť
Klára a Jirka
Žádné komentáře:
Okomentovat