neděle 25. března 2018

Bezlepkové müsli

Pánové mě teď omluví a dámi zajisté pochopí...na mou drahou polovičku smrtelná nemoc ( rozumněj rýma ). No co k tomu dodat. Jedině snad jako že fakt masakr. Leží tváří se jako že do pěti minut umře a absolutně nevnímá okolí.....Signál pro ženu nacpat do něj něco zdravého a obcházet ho hooodně velkým obloukem abych mu nemusela fyzicky ublížit :D






Domácí müsli si dávám do jogurtu, parfaitu nebo jej namočím přes noc do rostlinného mléka a ráno si to dám jako rychlou snídani s ovocem....

Jak si udělat domácí muesli je možností opravdu hodně a tohle určitě neberte jako návod, ale spíš jako inspiraci, protože fantazii se meze nekladou.




Potřebujeme:

100 g    ovesných vloček bez lepku
100 g    pohankových vloček
30 g     lněného semínka
20 g     chia semínek
50 g     slunečnicových semínek
100 g   sušeného ovoce z mixit
2        lžičky skořice
čtvrt   lžičky koriandru mletého
1        lžičku mletého zázvoru

Postup:

Kromě sušeného ovoce jsem si vše navážila do misky a následně nasucho opražila na pánvi. Po vychladnutí přidala ovoce a promíchala.




Dobrou chuť přejí Klára a Jirka

Žádné komentáře:

Okomentovat