čtvrtek 26. ledna 2017

Koblihy podle ST John bakery

Jakmile je ochutnáte, jiné už chtít nebudete to Vám garantuji.
Tyto koblihy mají Michelinskou hvězdu tak vím o čem mluvím :).
Jediné na co si dejte je pozor je délka smažení opravdu potřebují 2 - 3 minuty z každé strany, jinak budou uvnitř nedopečené a celkově si na přípravu vyhraďte trochu více času.
Výsledek za to opravdu stojí.



Těsto:
500g       hladké mouky
65g         cukru krupice
10g         sůl
15g        čerstvé droždí
4            vejce
kůra z   1/2 citronu
150ml   vody
125g     másla pokojové teploty
olej na smažení

Umístíme všechny ingredience kromě másla a oleje do mixéru a začneme mixovat na střední rychlost cca 6 - 10 minut, potom začneme po částech přidávat máslo a mixujeme dokud těsto není lesklé a pružné.
Těsto poprášíme z vrchu moukou a přikryjeme utěrkou a necháme cca 2 hodiny kynout.

Potom těsto přendáme zakryté do lednice ( já dávám v plastovém boxu s víčkem ) na cca 4 hodiny minimálně, ale nejlépe přes noc ráno bude těsto krásně nakynuté a plné bublinek.
Těsto si rozdělíme na 25 ks a uděláme z nich kuličky, které pokládáme na pečící papír posypaný moukou, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 3-4 hodiny nakynout.
V hrnci si rozehřejeme olej přesně na 190 °C  opravdu se držte teploty :) a vkládáme koblihy které smažíme cca 2-3 minuty z každé strany.
Následně koblihy osušíme papírovou utěrkou a obalujeme v cukru. Po vychladnutí plníme krémem za pomoci cukrářského sáčku a špičky v originál receptu je žloutkový krém.
U nás se plnily malinovou marmeládou s trochou rumu.





Žádné komentáře:

Okomentovat