středa 28. března 2018

Bezlepkové sušenky s arašídovým máslem

Blíží se jaro hurááá....tedy pevně v to doufám, takže jsem se pustila do tvorby svačinek, které si budeme moc vzít sebou na výlety. Ale jak už to tak bývá ne vždy se vše povede na poprvé a tyhle sušenky mě skoro dohnaly k slzám.
Usoudila jsem po druhém vyhozeném plechu, že už mi to je všechno šumák a nafrkala do mísy co mi přišlo pod ruku a výsledek? Dá se to jíst a dokonce to drží i pohromadě.






Potřebujeme:

200 g      kokosové mouky
150 g      arašídového másla
450 ml    rostliného mléka
2 ks        vejce
100 g     veganské čokolády
1 lžička  jedlé sody
špetka    soli
1 lžička  kukuřičného škrobu



Postup:

Vše odvážit do mísy, zamíchat.
A rukama vytvořit sušenky požadovaného tvaru.
Pečeme na 180 cca 10 - 15 min. Než sušenky sundáme z plechu chvilku počkáme aby se nám nerozpadly.



Dobrou chuť Klára a Jirka

2 komentáře:

  1. Dobrý den, vypadají moc dobře. Můžu se jen zeptat, zda musí být čokoláda veganská,když jsou v receptu vejce? Chová se při pečení jinak? Doma ji nemám, tak abych je nepokazila jinou. Děkuji a krásné Velikonoce 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, určitě nemusí, já dávám veganskou jen protože u ostatních je psané, že může obsahovat stopy mléka a to dcerka nesmí :)

    OdpovědětVymazat