Blíží se jaro hurááá....tedy pevně v to doufám, takže jsem se pustila do tvorby svačinek, které si budeme moc vzít sebou na výlety. Ale jak už to tak bývá ne vždy se vše povede na poprvé a tyhle sušenky mě skoro dohnaly k slzám.
Usoudila jsem po druhém vyhozeném plechu, že už mi to je všechno šumák a nafrkala do mísy co mi přišlo pod ruku a výsledek? Dá se to jíst a dokonce to drží i pohromadě.
Potřebujeme:
200 g kokosové mouky
150 g arašídového másla
450 ml rostliného mléka
2 ks vejce
100 g veganské čokolády
1 lžička jedlé sody
špetka soli
1 lžička kukuřičného škrobu
Postup:
Vše odvážit do mísy, zamíchat.
A rukama vytvořit sušenky požadovaného tvaru.
Pečeme na 180 cca 10 - 15 min. Než sušenky sundáme z plechu chvilku počkáme aby se nám nerozpadly.
Dobrou chuť Klára a Jirka
Dobrý den, vypadají moc dobře. Můžu se jen zeptat, zda musí být čokoláda veganská,když jsou v receptu vejce? Chová se při pečení jinak? Doma ji nemám, tak abych je nepokazila jinou. Děkuji a krásné Velikonoce 😉
OdpovědětVymazatDobrý den, určitě nemusí, já dávám veganskou jen protože u ostatních je psané, že může obsahovat stopy mléka a to dcerka nesmí :)
OdpovědětVymazat