Těsto:
250 ml teplé vody ( ne horké )
250g rýžová mouka
250 g ovesná bezlepková mouka
150 g kokosového cukru
1 sáček droždí
65 g rozpuštěného kokosového oleje
1x lžička soli
1x lžička skořice
Náplň:
150 g kokosového cukru
1x lžíce skořice
50 g rozpuštěného kokosového oleje
Postup:
Z vody, droždí a lžičky cukru si uděláme kvásek. Ve chvíly kdy kvásek vzkypí přidáme i zbytek přísad a ručně nebo za pomocí robota vytvoříme hladké a vláčné těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 4 hodiny.
Potom těsto rozválíme na velký obdelník, který pomažeme olejem a posypeme cukrem se skořicí.
Těsto pomalu zarolujeme do takové rolády, kterou krájíme na špalíčky a vkládáme do vymazané zapékací misky. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě další dvě hodiny kynout.
Troubu si rozpálíme na 170 stupňů horkovzduch a rolky pečeme cca 20 min.
Po vychladnutí podáváme.
Dobrou chuť Klára a Jirka
Žádné komentáře:
Okomentovat