středa 14. března 2018

Vegan skořicové rolky

Bezlepkové kynuté těsto byla moje premiéra a musím říct, že ještě teď jsem z toho celá taková přešlá. Chuťově dobré, Tomášek se cpal až se mu dělaly boule za ušima, ale bezlepkové těsto se chová úplně ale úplně jinak než klasické kynuté těsto. Takže místo úchvatně vypadajících vláčných krásně nakynutých rolek, mi vzniklo něco co chuťově bylo sice fajn, ale vzhledově už moc ne.




Těsto:
250 ml   teplé vody ( ne horké )
250g      rýžová mouka
250 g     ovesná bezlepková mouka
150 g     kokosového cukru
1 sáček  droždí
65 g      rozpuštěného kokosového oleje
1x         lžička soli
1x        lžička skořice

Náplň:
150 g   kokosového cukru
1x        lžíce skořice
50 g     rozpuštěného kokosového oleje


Postup:
Z vody, droždí a lžičky cukru si uděláme kvásek. Ve chvíly kdy kvásek vzkypí přidáme i zbytek přísad a ručně nebo za pomocí robota vytvoříme hladké a vláčné těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 4 hodiny.

Potom těsto rozválíme na velký obdelník, který pomažeme olejem a posypeme cukrem se skořicí.
Těsto pomalu zarolujeme do takové rolády, kterou krájíme na špalíčky a vkládáme do vymazané zapékací misky. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě další dvě hodiny kynout.

Troubu si rozpálíme na 170 stupňů horkovzduch a rolky pečeme cca 20 min.

Po vychladnutí podáváme.

Dobrou chuť Klára a Jirka

Žádné komentáře:

Okomentovat